Šaltalankių aliejus - 250 ml

  • Nauja prekė

Susijusios prekės

Šaltalankių aliejus pagamintas senoviniu ištraukos būdu, naudojant sezamų aliejų.

Šaltalankių aliejus –unikalus savo gydomosiomis savybėmis, plačiai naudojamas daugelio susirgimų gydymui ir profilaktikai. Jame yra folio ir askorbino rūgšties, flavonoidų, karotinidų, takoferolų, fitosterolų, fosfolipidų, kumarinų ir mikroelementų, tarp jų geležies, mangano, boro, aliuminio, silicio, titano ir magnio, viso 8 vitaminai, 24 mineralai ir 18 aminorūgščių.

Vartojimo būdai: šaltalankių aliejų reikia gerti po 1 – 2 arbatinius šaukštelius 2 kartus per dieną 15 min. prieš valgį, galima ir valgio metu.

Literatūroje teigiama, kad vartojant šaltalankių aliejų ilgesnį laiką pastebimas cholesterolio sumažėjimas kraujyje, mažėja trombų susidarymo rizika, to pasekmė – lėtėja aterosklerozės procesai. Didėja kraujagyslių elastingumas, o tai mažina kraujagyslių trūkimo riziką esant padidėjusiam kraujospūdžiui ir galimą kraujo išsiliejimą. Vienas geriausių insultų ir infarktų profilaktikos metodų – sistemingas šaltalankio aliejaus vartojimas, gerinantis visų raumenų, tame tarpe ir širdies raumens darbą.

Taip pat šaltalankių aliejus vartojamas viršutinių kvėpavimo takų profesinių susirgimų profilaktikai, kai dirbama kenksmingomis sąlygomis, esant avitaminozei ir dideliam fiziniam krūviui. Rekomenduojamas vartoti akies ragenos traumų ir defektų atveju, esant opoms, konjunktyvitams, keratitams, trachomai, akių spinduliniams sužalojimams ir nudegimam, esant skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opoms, po virškinamojo trakto operacijų, sergant vėžiu, taikant spindulinę terapiją. Turi antibakterinį poveikį, aktyvina išorinę kasos sekreciją, lėtina skrandžio sulčių sekreciją, teigiamai veikia kepenų lipidų apykaitą, saugo biologines membranas nuo cheminių agentų ardančio poveikio.

Kosmetikoje:

Šaltalankių aliejus regeneruoja, greitina epitelizaciją ir stimuliuoja granuliacijų augimą esant odos ir gleivinės pažeidimus. Puiki priemonė glembančios odos puoselėjimui. Atstato odos sluoksnį po saulės nudegimų ir radiacijos, greitina audinių formavimąsi. Nuo raukšlių, esant strazdanoms ir pigmentinėms

Kulinarijoje:

malonaus skonio, ryškaus aromato ir unikalios vitaminų sudėties dermė šaltalankių aliejų daro elitiniu produktu, pasižyminčiu gydomuoju profilaktiniu poveikiu, naudingu visai šeimai. Šaltalankio aliejaus galima dėti į daržovių salotas, pagardinti mėsos ar žuvies patiekalus .



Sudėtis: Šaltalankių aliejus pagamintas senoviniu ištraukos būdu, naudojant sezamų aliejų (nefiltruotas, nerafinuotas). Galimos nuosėdos.


Šaltalankių kilmės šalis Lietuva, sezamų kilmės šalis Indija.

Informacija yra pažintinio pobūdžio. Norėdami vartoti aliejų gydomaisiais tikslais, pasitarkite su gydytoju.

 

  Energetinė vertė
  Energetinė vertė 3700kj/900 kcal
  Riebalai 100 g. ( iš kurių: mononesočiųjų riebalų rūgščių 39,1 g, polinesočiųjų riebalų rūgščių 46,7 g)
  Sočiosios riebalų rūgštys 14,2 g
  Angliavandeniai 0 g
  Cukrus 0 g
  Baltymai 0 g
18,89 EUR /ml
Pristatymo informacija

Pristatymo būdai:

  • DPD kurjeris - 3,50 EUR. Nemokamas pristatymas nuo: 35,00 EUR
  • DPD pickup paštomatai - 2,59 EUR. Nemokamas pristatymas nuo: 35,00 EUR
  • OMNIVA kurjeris - 3,50 EUR. Nemokamas pristatymas nuo: 35,00 EUR
  • OMNIVA pickup paštomatai - 2,59 EUR. Nemokamas pristatymas nuo: 35,00 EUR
Pristatymo būdai:
  • Omniva paštomatai - 2,50 EUR. Nemokamas pristatymas nuo: 35,00 EUR
  • Omniva kurjeris - 3,75 EUR.
  • DPD pickup paštomatai - 2,50 EUR. Nemokamas pristatymas nuo: 35,00 EUR
  • DPD kurjeris - 3,75 EUR.

Klientai, kurie pirko šią prekę, taip pat pirko:

Kiti produktai iš „Karveliškio dvaro aliejinė“

Panašūs produktai

Peržiūrėti produktai